DSİ GENEL MÜDÜRÜ MEHMET AKİF BALTA’DAN TRAKYA MÜJDE

EDİRNE, KIRKLARELİ VE TEKİRDAĞ’DA İHALE SÜRECİ TAMAMLANAN PROJELERİN YAPIM SÖZLEŞMESİ İMZALANDI
Edirne 5.Kısım AT ve TİGH Projesine, Tekirdağ 2.Kısım AT ve TİGH Projesine ve Kırklareli 3.Kısım AT ve TİGH Projesine ait işlerin yapım sözleşmesi imzalandı.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Edirne, Tekirdağ ve Kırklareli’yeyaptığı yatırımlarla illerimizin ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye, derelerdeki taşkın riskini azaltmaya, tarla içi geliştirme ve toplulaştırma çalışmalarına devam ediyor. Trakya’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.
Edirne 5.Kısım AT ve TİGH Projesine, Tekirdağ 2.Kısım AT ve TİGH Projesine ve Kırklareli 3.Kısım AT ve TİGH Projesine ait işlerin yapımsözleşmelerinin imzalandığını açıklayanDSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA “Projelerin ihale süreci tamamlanmış olup, işlerin yapım sözleşmesini imzaladık.
Edirne 5.Kısım AT ve TİGH Projesikapsamında Edirne İli, Havsa İlçesine bağlı 13 yerleşim biriminde 239 bin 200 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülecek olup; 720 km tarla içi yol imalatı ve geliştirme hizmetleri yapılacaktır.
Tekirdağ 2.Kısım AT ve TİGH Projesi kapsamında Tekirdağ İli, Marmara İlçesine bağlı 5 yerleşim birimi ve Çorlu İlçesine bağlı 7 yerleşim birimi olmak üzere toplam 13 yerleşim biriminde 315 bin dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülecek olup; 770 km tarla içi yol imalatı ve geliştirme hizmetleri yapılacaktır.
Kırklareli 3.Kısım AT ve TİGH Projesi kapsamında ise Kırklareli İli, Lüleburgaz İlçesine bağlı 13 yerleşim biriminde 261 bin 520 dekar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları yürütülecek olup; 800 km tarla içi yol imalatı ve geliştirme hizmetleri yapılacaktır.Projelerin Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ illerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Haber Merkezi: