“Vergi Dairesi Başkanlıkları Defterdarlığa Dönüştü”

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet ŞİMŞEK’in “kamuda tasarruf tedbirleri” kapsamında defterdarlıkların ve vergi dairesi başkanlıklarının birleştirileceğine ilişkin açıkladığı adım 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla uygulamaya geçti.

Konuya ilişkin düzenleme, “Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi” ile 3 Temmuz 2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Söz konusu Kararnamenin, 1 Eylül 2024 tarihinde yürürlüğe girmesiyle birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatı “defterdarlıklar” ile Gelir idaresi Başkanlığımın taşra teşkilatı “vergi dairesi başkanlıkları” “tek çatı” altında toplanmış oldu.

Uygulamayla Hazine ve Maliye Bakanlığının taşra teşkilatında sunulan hizmetler, Gelir idaresi Başkanlığı’na bağlı kurulan “defterdarlıklar” bünyesinde yerine getirilmeye başlandı. 29 ildeki vergi dairesi başkanlıkları defterdarlığa dönüştürülürken, bulundukları ilin ismini aldı.

Vergi dairesi başkanları “defterdar” ünvanına sahip oldu. Vergi dairesi başkanlığı bulunmayan 52 ilde ise defterdarlık kuruldu. Böylece Gelir İdaresi Başkanlığı, ülke genelinde “tek tip örgüt” yapısına kavuştu.

Ayrıca, Bakanlık taşra teşkilatında bulunan “Muhasebat” ve “Muhakemat” birimlerinin görevleri aynen korunarak doğrudan Gelir İdaresi Başkanlığına tabi defterdara bağlı çalışması sağlandı.

Bu düzenleme çerçevesinde, Tekirdağ Defterdarı olarak görevlendirilen Tekirdağ Vergi Dairesi Başkanı Mustafa TAŞKIRAN, eski defterdar Özkan COŞAR’dan görevi devraldı.

Defterdar Mustafa TAŞKIRAN, görevi devralmasına ilişkin olarak yayınladığı mesajda; iki yılı aşkın süredir Defterdarlık görevini yürüten Özkan COŞAR’a, çalışma dönemi süresince Tekirdağ İlimize yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Haber Merkezi: