Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği Açılış Töreni İle Başladı

 

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü işbirliğinde düzenlenen Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği, Enstitü bahçesinde düzenlenen açılış töreni ile başladı.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Tekirdağ Vali Vekili Kaan Peker, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı, Süleymanpaşa Kaymakamı Mustafa Güler, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kent Konseyi Başkanı Hülya Çetin, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

VOLKAN NALLAR: “ŞENLİĞİMİZİ GELİŞTİREREK 10 GÜNE YAYDIK”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan organizasyonda katılımcılara yönelik bir konuşma gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Bağ Bozumu Şenliğimiz daha önce de düzenleniyordu. Bizlerde göreve geldiğimizde Bağcılık Araştırma Müdürlüğü’müzden gelen teklif doğrultusunda seve seve bu şenliğe katkı vereceğimizi dile getirdik. Bu yıl şenliğimizi geliştirerek 10 güne yaydık. 3 ayrı günde etkinlikler ve yarışmalarla renk katmaya çalıştık.” dedi.

“BAĞCILIK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ VE TANITIMI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPMAYA HAZIRIZ”

Süleymanpaşa genelinde bağcılığın her geçen gün azaldığını dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar; “Bağcılık geçmiş yıllarda bölgemizin en önemli kaynaklarından biriyken son yıllarda maalesef bu sektörün yavaş yavaş azaldığını görmek beni üzüyor. Dedemin bağlarında üzümlerin arasında büyüdüğümü düşündüğümde bağcılığa verilmesi gereken önemi bir kez daha hissediyorum.Biz Süleymanpaşa Belediyesi olarak Trakya’da bağ rotasının olduğu bir bölgede, bağcılık sektörünün gelişmesi ve tanıtımı için elimizden geleni yapmaya hazırız. Çünkü bağ bozumları çok özel günlerdir. Bir yıllık emeklerinin karşılıklarını görmek istedikleri bir dönemdir. Ben şimdiden Süleymanpaşa’daki tüm bağcılara hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

BAĞ BOZUMU YAPILDI

Tekirdağ Vali Vekili Kaan Peker ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’nın da konuşma yaptığı organizasyonda, Süleymanpaşa Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösterisi gerçekleştirilirken edilen dualar sonrası protokol üyeleri tarafından bağ bozumu yapıldı.

İKRAMLAR VE AYGÜN KARADOĞAN KONSERİ İLE COŞKU ZİRVEYE ÇIKTI

Yaklaşık 200 kilo üzümün ve çeşitli ikramların katılımcılara sunulduğu ayrıca yaklaşık 100 çeşit üzüm türünün sergilendiği organizasyon Aygün Karadoğan konseri ile sona erdi.

MEHMET YALÇIN SÜLEYMANPAŞALILAR İLE BULUŞACAK

Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği kapsamında 11 Eylül Çarşamba günü,Kumbağ Mahallesi’ndeki Mutlukent Kafe’de 1984’ten itibaren haber ajansı ve dergilerde muhabirlikten genel yayın yönetmenliğine uzanan görevlerde bulunan, çıkardığı 3 kitabı ile de ses getiren Mehmet Yalçın’ınSüleymanpaşalılar ile söyleşi ile devam edecek.

YÖRESEL ORGANİK PAZAR KURULUP EN GÜZEL ZEYTİNYAĞLI DOLMA SEÇİLECEK

13 Eylül Cuma günü ise Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği heyecan dolu anlara sahne olacak.

Saat 10.00 itibari ile Hasan Ali Yücel Meydanı’nda kurulacak Yöresel Organik Pazar’da Süleymanpaşalılar özledikleri lezzetlere saat 17.00’ye kadar ulaşabilecek. Saat 17.00’de ise ilk kez gerçekleştirilecek Üzüm Bağından Sofraya Yemek Yarışması’nda en güzel zeytinyağlı dolma jüri tarafından seçilecek.

Haber Merkezi: