Şarköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu Görülmeye Değerdi

Şarköy’de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu Görülmeye Değerdi

Şarköy Belediyesi tarafından Zafer Bayramı’nın 102. Yılınaözel olarak düzenlenen etkinlikler ile kent genelinde bayram coşkusu doyasıya yaşandı. 30 Ağustos Cuma günü resmi kutlamalarla başlayan program Zafer Koşusu’nun tamamlanması ve dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesi ile son buldu. Akşam saatlerinde düzenlenen Fener Alayı’na yoğun ilgi gösteren vatandaşlar ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleler ile heyecan ve gurur dolu bir yürüyüş gerçekleştirdi.Binlerce vatandaş gurur ve heyecan içinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Rumeli Ekrem Konseri ile eğlenceli bir akşam yaşadı. Özel günlerde düzenlediği etkinliklerle adından söz ettiren Şarköy Belediye Başkanı Alpay VAR vatandaşların takdirini kazandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR,“ Bugün burada, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos Zafer Bayramı’mızı kutlamak üzere bir aradayız. Bu büyük zaferin 102. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazandığımız bağımsızlık mücadelesinin gururunu, coşkusunu, kalplerimizde bir kez daha yaşıyoruz. Unutmayalım ki, Türkiye Cumhuriyeti, sonsuza kadar bağımsız ve özgür olarak kalacaktır. Bizler, Cumhuriyetimizin kazanımlarını koruyarak, bu büyük milletin geleceğe güvenle bakmasını sağlayabilmek adına dur durak bilmeden çalışacağız. Zafer Bayramı şerefine düzenlediğimiz spor etkinlikleriyle şanlı zaferimizi sporun güzelliklerliyle birleştirdik. Kentimizde 5 gün boyunca süren birbirinden eğlenceli basketbol, tenis, plaj voleybolu, satranç ve zafer koşusu etkinliklerini gerçekleştirdik. Şanlı zaferimizin akşamında Fener Alayı’mızın parlayan ışıkları, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin simgesi olan bu anlamlı günü bir kez daha yüreklerimizde hissettik.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı yürekten kutluyorum“dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.