30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI TEKİRDAĞ’DA COŞKU VE GURURLA KUTLANIYOR

Özgürlük ve bağımsızlık mücadelesinin 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Mustafa Kemal Atatürk Başkumandanlığında zaferle taçlandığı gün olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, tüm ülkede olduğu gibi Tekirdağ’da da coşku ve gururla kutlandı.

Bu yıl 102. yıldönümü kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında ilk olarak Tarihi Valilik Binası önünde Çelenk Sunma Töreni gerçekleştirildi. Kurumlar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulması ile başlayan törende, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Sunma Töreni son buldu.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri, çelenk sunma törenin ardından Tebrikat Töreni ile devam etti. Valilik makamında gerçekleşen törende Tekirdağ’ın protokol üyeleri bayramlaştı.

Kutlama etkinlikleri kapsamında daha sonra Geçit Töreni düzenlendi. Tekirdağ Orduevi önünde, tüm protokol üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen tören, Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı birliklerin geçidi ve öğrenciler tarafından düzenlenen halk oyunu gösterileri ile sona erdi.

CANDAN BAŞKAN: 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE ELDE ETTİĞİ EN BÜYÜK ZAFERLERDEN BİRİDİR

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri sonrasında konu ile ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde elde ettiği en büyük zaferlerden biridir. Bu zaferin 102. yıldönümünü coşkuyla kutlamak, hem tarihimize olan saygımızı hem de geleceğe olan inancımızı pekiştiren bir fırsattır. Bu çerçevede düzenlenen törenlerle, milli birlik ve beraberliğimizin gücünü bir kez daha hissettik. Bu zafer, milletimizin bağımsızlık ruhunu ve vatan sevgisini her daim diri tutacaktır. Tüm halkımızın Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Bu programların yanı sıra Tekirdağ’da 30 Ağustos Zafer Bayramı, coşku ve gururla kutlanmaya devam edecek. Süleymanpaşa ve Marmaraereğlisi’nde gün boyu çeşitli etkinliklerle halk, bayramın heyecanını yaşayacak. Süleymanpaşa’da Valilik önünde saat 20.30’da başlayacak Fener Alayı ile bayram coşkusu doruğa ulaşacak. Ardından, saat 21.30’da Süleymanpaşa Sahil Dolgu Alanı’nda Kolordu Bölge Bando Komutanlığı tarafından halka açık bir konser verilecek. Aynı alanda, saat 22.00’de Kafkas Halk Dansı Gösterisi düzenlenecek. Ayrıca, “Kurtuluşun ve Zaferin Destanı 1915 Orijinal Muharebe Objeleri Sergisi” gün boyu ziyaret edilebilecek. Marmaraereğlisi Yeniçiftlik Halk Plajı’nda ise saat 20.00’de Alacaband konseri, ardından saat 21.30’da Çelik konseri gerçekleşecek. Tüm bu etkinliklerle Tekirdağ halkı, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu doyasıya yaşayacak.

Haber Merkezi: