Şarköy Bağ Bozumu Şenliği Gerçekleşecek

Şarköy Bağ Bozumu Şenliği Gerçekleşecek

 

Şarköy Belediyesi tarafından hazırlanan Bağ Bozumu Şenliği 31 Ağustos 1 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek. Şarköy’ümüzün bereketli topraklarında  yetişen üzümlerin hasadı yapılacak. Kortej bando eşliğinde şenlik alanına geçilecek. Mürefte’nin üzüm işleme tesisleri ziyaret edilecek. Şarköy Belediyesi’ne ait nostaljiktren iki gün boyunca şenlik alanında faaliyet gösterecek. Mürefte sahil alanında gerçekleşecek etkinlikte hediyelik eşya, yiyecek içecek, üzüm firmalarının standları kurulacak. Üzümden elde edilen en değerli ürün olan pekmezi ile atölye çalışmaları şenlik boyunca faaliyet göstereceği belirtildi. Sanat ve kültür dolu etkinlikte ressamlar “Bağ Bozumu Hatırası” görseli oluşturarak  şenliği ölümsüzleştirecekler. Akşam saatlerinde gerçekleşecek Levent OLGUN, Ebru KESKİN konseri ile şenliğin ilk günü tamamlanacağı ifade edildi.

Mürefte park alanında üzüm, turizm ve ekonomi paneli ile başlayacak olan şenliğin ikinci gününde üzüm ezme yarışması, en güzel üzüm salkımı yarışması gibi  eğlenceliyarışmalar düzenlenecek. Eşsiz lezzetli üzümlerden yapılacak üzümlü tatlar çalışması ile devam edecek.Şarköy Cumhuriyet Meydanı’nda Sevtuğ KASAPBAŞOĞLU sunum ve şarkıları ve RETROBÜS konseri ile son bulacak.

Şarköy’ümüzün bereketli topraklarında yetişen üzümlerimizi birlikte toplamak, bu güzel geleneğimizi hep birlikte yaşatmak ve eşsiz bağlarımızın ürünlerini kutlamak üzere tüm hemşehrilerini Bağ Bozumu Şenliği’ne davet ettiğini ifade eden Belediye Başkanı Alpay VAR, “Bu özel günde, hem doğayla iç içe olacağız hem de birlik ve beraberlik içinde güzel anılar biriktireceğiz. Bağlarımızın bereketini, emeğimizi ve toprağımızın gücünü hep birlikte kutlayalım. Herkesin katılımını bekliyor, bu coşkuya ortak olmanızı diliyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.