Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 96. Yıl Dönümü Kutlandı

Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkilabı’nın Uygulanmasının 96. Yıl Dönümü Kutlandı

23 Ağustos 1928 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Tekirdağ’ı Ziyareti ve Harf İnkılabı’nın Uygulanmasının 96. Yıl Dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı önünde düzenlenen törene Valimiz Sayın Recep Soytürk, Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Çiğdem Koncagül, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Ali Gümüş, MHP İl Başkanı Süleyman Fethi Şirin ve basın mensupları katıldı.

Kutlama programı, Valimiz Sayın Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ahmet Uğurlu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Yazıcı’nın 50. Yıl Harf İnkılabı Anıtı’na çelenk sunması ile başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti.

Sonrasında Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Programın devamında şiir okundu ve Halk Oyunları Ekibi bir gösteri sahneledi.

Halk oyunu gösterisinin akabinde Tekirdağ Valiliği destekleri ile hazırlanan 23 Ağustos 1928 Harf İnkılabı anısına bastırılan hatıra posta pulları ile “24 Ağustos 1928 tarihli Milliyet Gazetesi” ve “Mustafa Kemal Atatürk ve Tekirdağ” kitapçığı Vali Soytürk ve protokol üyelerine takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.