TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 2024 EMEKLİLER YILI KAPSAMINDAKİ FAALİYETLERİ

TEKİRDAĞ SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN 2024 EMEKLİLER YILI KAPSAMINDAKİ FAALİYETLERİ

Çalıştıkları süre boyunca ülkemize büyük katkılar sağlamış olan emeklilerimizin çalışma yaşamlarının sonlanması ile başlayan emeklilik dönemlerinde hem haklarını en iyi şekilde kullanabilmeleri hem de karşılaşabilecekleri sorunlarda her alanda desteklenmeleri sosyal devletin gerekleri arasındadır.
Bu çerçevede 2024 yılı, “Türkiye Yüzyılının Emektarları” olan emekli vatandaşlarımızın refah ve esenliklerini desteklemek, emeklilerimizin bilgi ve tecrübelerinden faydalanarak potansiyellerini kullanabilmeleri ve kendilerini, geliştirebilmelerini sağlamak, ülkemizin kalkınmasına emekleri ile katkıda bulunmuş olan emeklilerimize verilen değeri ortaya koymak için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından “Emekliler Yılı” olarak ilan edilmiştir. Sosyal Güvenlik Kurumu Emekliler Yılı çalışmalarında yetkili ve sorumlu Kurum olarak belirlenmiştir.
Bu kapsamda İl Müdürlüğümüz ve bağlı sosyal güvenlik merkezlerimizde emeklilerimizi karşılamak, erişilebilirliği artırmak, başvurularını almak ve yardımcı olabilmek amacıyla Emekli Masası uygulaması faaliyete geçirilmiş ve ilimizde düzenlenen Kiraz Festivalinde, ilimiz ve ilçelerinde bulunan alışveriş merkezlerinde de çeşitli zamanlarda kurularak emeklilerimizin soruları cevaplanarak görüş ve önerileri alınmıştır.
Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak emeklilerimize en iyi imkanları sunabilmek için kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleriyle ortak çalışmalar yürütmekte olup, birçok alanda ayrıcalıklar sağlamış bulunmaktayız. Emeklilerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine ve sosyalleşmelerine imkan sağlamak amacıyla İl müdürlüğümüz ile Namık Kemal Üniversitesi arasında imzalanan“Üçüncü Yaş Üniversiteleri” protokolü bunlardan bir tanesidir.
Emekliler Yılı kapsamında İlimiz ve ilçelerinde birçok firma ve esnaf ile yapılan anlaşmalar neticesinde emeklilerimizin gıdadan giyime, mobilyadan kişisel bakıma birçok sektör ve hizmetten indirimli faydalanması sağlanmıştır.
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan iş birliği kapsamında ise emeklilerin Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bünyesindeki yurtlarda 15 Temmuz 2024 – 16 Ağustos 2024tarihleri arasında 1 ay süresince ücretsiz konaklama hakkından faydalanma imkanı getirilmiştir.Bu kapsamda ilimizdeBolu, Bartın, İstanbul, Ankara, Isparta, Denizli, Edirne, Manisa gibi başka illerden gelen emekli misafirlerimiz ve eşleri ağırlanmış, her sabah kahvaltıları ikram edilmiş ve ilimiz tanıtılmış soruları cevaplanmış görüş ve talepleri alınmıştır. Tekirdağ Sağlık İl Müdürlüğü tarafından emekli misafirlerimiz için bir hemşire görevlendirilmiş ve ziyaretleri boyunca misafirlerimize sağlık desteği sağlamıştır.
İlimizde misafir edilen emeklilerimiz için İl Kültür Müdürlüğümüzün de katkılarıylailimizde bulunan tarihi ve kültürel müzeler ile mekanlara Kültür Gezileri düzenlenmiştir. Emeklilerimiz sunduğumuz bu hizmetlerden çok memnun olduklarını söyleyerek Tekirdağ’ a gelmiş olmaktan duydukları mutluluğu ifade etmişlerdir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.