SALÇA MAKİNESİ DAĞITIMI YAPILDI

SALÇA MAKİNESİ DAĞITIMI YAPILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın, tarımsal üretimi ve üreticileri desteklemek amacıyla uygulamaya koyduğu proje kapsamında Salça Makinesi ve Karıştırma Kazanı Dağıtım Töreni, Malkara ilçesinde geniş çaplı bir katılımla gerçekleştirildi. Böylelikle üretici kooperatiflerinin talepleri doğrultusunda başlatılan makine ve ekipman desteği halkasına bir yenisini daha eklendi.

Programın açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ulaş Ay, proje ile ilgili ayrıntılı bilgiler paylaştı.

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER: “HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Salça Makinesi dağıtım töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, büyükşehir olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını belirterek, “Bugün Malkara ilçemizde üreticilerimize dağıtacağımız salça makinelerinin teslim töreninde bir aradayız. Üretmek isteyen, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine katkı sunmak isteyen tüm üreticilerimizin her zaman yanında olacağımızın sözünü veriyorum. Gıda ve Tarım A.Ş’yi kurarak, kaynaklarımızı çoğaltarak Et ve Süt ürünleri İşleme Tesisi’ni hizmete sunacağız. Yem fabrikası olan tek büyükşehir belediyesiyiz; bunun gururunu yaşıyoruz. Kapasitemizi artırdığımız gibi oraya giren yem ürün olarak Halk Et, Halk Süt, Halk Ekmek projelerimizle, kent lokantalarımızla, kent marketlerimizle üreticilerimizden aldığımız sütü, unu, bütün ürünleri marketlerimizde ve lokantalarımızda sizlerle buluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki haftalarda kent lokantalarımızın sayısını artırarak sizlere hizmet edeceğimizin müjdesini vermek istiyorum. Tekirdağ’ımız yüzde 66 tarım arazisi olan, tarımda en önde gelen illerden biri durumunda. Hayata geçireceğimiz proje ve desteklerimizle üreticilerimizin ve çiftçilerimizin yaşadığı zorlukları azaltmayı hedefliyoruz. Bize olan güven ve desteğiniz için her birinize yürekten teşekkür ediyorum. Tekirdağ halkının bütçesine de hanesine de destek olmaya, değer katmaya devam edeceğiz. Hepimize hayırlı uğurlu ve bereketli olsun.” dedi.

Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği Başkanı Mehmet Özmen, Malkara Belediye Başkanı Nergiz Karaağaçlı Öztürk ve Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun da birer konuşma yaparak, her zaman üreticinin yanında olan Başkan Dr. Candan Yüceer’e teşekkür ettiler ve salça makinelerinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Konuşmaların ardından toplamda 12 adet salça makinesi ve 24 adet karıştırma kazanı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi temsilcilerine teslim edildi.

İLÇELERDE TOPLAM 18 ADET SALÇA MAKİNESİ DAĞITILACAK

Proje ile alınan 18 adet salça makinesi ve 36 adet karıştırma kazanının maliyeti KDV dâhil 1.277.856 TL’dir.

Proje tutarının % 70’lik kısmı olan 894.499,20 TL’si Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından, % 30’luk kısmı olan 383.356,80 TL’si S.S. Tekirdağ Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birliği’ne üye kalkınma kooperatifleri tarafından karşılandı.

Proje ile Saray ilçesinde 1 adet, Şarköy İlçesinde 5 adet ve Malkara ilçesinde 12 adet salça makinesi ve her birine ikişer adet olmak üzere toplam 36 adet karıştırma kazanı dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.