Karacakılavuz Mahallesi Mimar Sinan Camii’nde Hatim Programı: Öğrenciler Gazze’yi Unutmadı

Süleymanpaşa İlçe Müftülüğüne bağlı Karacakılavuz Mahallesi Mimar Sinan Camii’nde, Yaz Kur’an Kursu’na katılan öğrenciler için hatim programı düzenlendi. Programda, Kur’an-ı Kerim’i hatim eden 8 öğrenci tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi ve ilahiler seslendirildi.

Öğrenciler, bu hatimlerini Gazze’de şehit edilen anne ve çocukların ruhlarına hediye etti. Karacakılavuz Mahallesi Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Mücahit Demirkaya, yaptığı konuşmada, “Gayemiz, Kur’an’ı bilen, ezberleyen ve hayatında tatbik eden, ahlâklı, bilinçli nesiller yetiştirmektir. Bu çerçevede gençlerimizi Kur’an’la buluşturmak için yaz boyunca hatim grupları oluşturduk ve bu gruplar, 2 ay boyunca Kur’an’ı baştan sona hatim ettiler. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını Rabbimden niyaz ediyorum,” dedi.

Demirkaya, sözlerine Gazze’deki duruma dikkat çekerek şöyle devam etti: “7 Ekim’den bu yana Gazze’deki katliamı asla unutmamamız gerekir. Bugün Gazze’de 40.000’e yakın insan katledildi, bunların yaklaşık 16 bini çocuklardan oluşmakta. Bu zulme asla razı olamayız. Öğrencilerimiz de bu seneki hatimlerini şehit olan annelerin ve çocukların ruhuna ithafen okumak istediler. Bu bizim için çok önemli. Filistin davasını çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor ve bu kutlu dava yolunda elimizden geleni yapmalıyız.”

Velilerin yoğun katılım gösterdiği program, yapılan hatim duasının ardından yemek ikramı ile sona erdi.

Haber Merkezi: