ŞARKÖY İTFAİYE İSTASYONUNUN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yangınlara daha etkin ve hızlı müdahale edebilmek amacıyla Şarköy ilçesinde inşa edilecek olan modern itfaiye istasyonunun temeli gerçekleştirilen törenle atıldı.

Geniş çaplı katılımla gerçekleştirilen temel atma töreninde bir konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Yüksel Özdal, istasyonun önemine değindi ve itfaiye istasyonu ile ilgili teknik bilgileri paylaştı.

 

BAŞKAN DR. CANDAN YÜCEER: “VATANDAŞLARIMIZIN CAN GÜVENLİĞİ HERŞEYİN ÜZERİNDE”

İnşa edilecek olan itfaiye istasyonunun Şarköy halkı için son derece önemli olduğunu dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, “Afet Yönetim Merkezi olarak da hizmet verecek olan böyle bir binanın temelini atmanın gururunu yaşıyorum. Burası sadece bir bina değil. Burada yapılacak hizmetler bu binanın ne kadar önemli olduğunu, itfaiye teşkilatımızın ne kadar kıymetli olduğunu ortaya koyuyor. Çok önemli bir ihtiyacı gidermek için buradayız. Büyük bir özveri ile canları pahasına bu görevi fedakârca yerine getiren tüm itfaiye mensuplarımıza teşekkür ediyorum, iyi ki varlar. Aslolan hemşehrilerimizin ihtiyacı, önemli olan can güvenliği dedik. İşte buna katkı sağlayacak hizmetlerimizden birinin temelini atıyoruz. Tüm personelimizin çalışma ortamlarını iyileştirmek için gerekli çalışmaları yapıyoruz. İtfaiye arkadaşlarımız saniyelerle yarışıyorlar.

 

“323 PERSONEL 80 ARAÇ İLE HİZMET VERİYORUZ”

Temelini atacağımız istasyonla beraber 18 istasyonumuz olacak. 323 personel ve 80 araçla hizmet veriyoruz. Ağustos ayında da 3 aracımız gelecek. Kırsal mahallelerde yangınlara müdahale süresinde 15 dakikanın altına düştük. Merkezde 7 dakikanın altındayız. Önemli olan yangınlara hızlı ve etkin müdahale edebilmek. Bu anlamda ara istasyonlarımızı da tamamlama hedefindeyiz.  İtfaiye teşkilatımız, halkımızın can ve mal güvenliği için son derece önemli bir birim. İnşa edeceğimiz itfaiye istasyonumuz Şarköy’de bu anlamda önemli bir eksikliği giderecek. Afetlerin olmaması en büyük temennimiz ancak biz her zaman hazırlıklı olmak durumundayız. Depreme dayanıklı olarak inşa edeceğimiz modern itfaiye istasyonu, Şarköy’de yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği için bir güvence olacak ve ekiplerimizin olaylara müdahale imkân ve kabiliyetini artıracak. İstasyonumuzu en kısa sürede tamamlayarak Şarköy halkının hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Şarköy’ümüze şimdiden hayırlı olsun” dedi.

Törende bir konuşma yapan Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da, İtfaiye istasyonunun Şarköy’de önemli bir eksikliği gidereceğini belirterek, vatandaşların can ve mal güvenliği için kritik öneme sahip istasyonun yapılacak olması dolayısıyla Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer’e teşekkür etti.

 

İTFAİYE İSTASYONU YAKLAŞIK 35 MİLYON TL’YE MAL OLACAK

Yeni itfaiye istasyonu, Şarköy İstiklal Mahallesi Zambak Sokak üzerinde toplam 1.307,80 metrekare kapalı alan ve iki kat olarak inşa edilecek. 555,56 metrekare inşaat yapı alanına sahip olan istasyonun zemin katında 7 itfaiye aracının park edebileceği alan, giriş ve danışma bölümü, santral odası, telsiz odaları, depo alanları ve çalışanlar için çay ocağı yer alacak. İstasyonda ayrıca, vardiya sorumlusu ve diğer çalışanlar için toplam 4 adet ofis bulunacak.

Üst katta ise 2 ofis ve dershane, mescit, yemekhane, yatakhane ve WC ile duş bölümleri yer alacak. Proje kapsamında ayrıca 100 ton kapasiteli su deposu, 18 araçlık otopark, araç yıkama ve yağlama alanları, bir basketbol sahası ve çocuk oyun alanı da bulunacak. İnşa edilecek yeni İtfaiye İstasyonu 34 Milyon 991 bin TL’ye mâl olacak.

Haber Merkezi: