Tohum kaplama ürünleri bölge çiftçisine aktarıldı

Tohum kaplama ürünleri bölge çiftçisine aktarıldı

Trakya Bölgesi çiftçisi, birim alandan daha çok verim alabilmek adına yeni teknoloji tohum kaplama ürünleri ile tanıştı.

Bir Otel’de Toprak Tarım önderliğinde Trakfert Gübre- Hek Agro ve Nufarm firmalarının yeni teknoloji tohum kaplama ürünleri bölge çiftçisine aktarıldı. Bilimin ışığında, birim alandan daha yüksek verim alabilmek için geleneksel yöntemlerin dışında yeniliklerin takip edilmesi için düzenlenen organizasyon, büyük ilgi gördü. Bölge çiftçileri, ürünleri inceleyerek sunumları takip ettiler. Çiftçiler yeni nesil teknoloji ilaç kaplama ürünleri ile kendilerini tanıştıran firma yetkililerine teşekkür etti.

Yetkililer, birim alandan daha çok verim alabilmek için hem ilaçlama hem de tohum kaplama ürünleri sayesinde hububat tohumlarının ekildikten sonra korunacağını ve çiftçinin tekrar tekrar tarlaya başka işlem yapmak zorunda kalmayacaklarını ifade ettiler.

BİRİM ALANDAN DAHA ÇOK VERİM ELDE EDİLECEK

Bu ürünlerin avantajlarını güçlü kök yapısı ile sağlıklı ve hızlı bitki gelişimine katkı sağlayacağını da belirten firma yetkilileri bu sayede sağlıklı kardeş gelişimi, fide kök yanıklığı için tohumdan koruma, yüksek kaliteli verim ve tohum ilaçlaması için yeni nesil çözüm sağlanacağını dile getirdiler. Ayrıca, Hek Agro yetkilileri, Türkiye tahıl bitkileri üretiminin ilk aşaması olan tohum uygulamalarında en son teknolojiye sahip “TAKE OFF ST” ile bitkilerin karbon emilimi arttırılarak küresel ısınmaya sebep olan havadaki karbondioksit miktarının azaltıldığını söylediler. Bu arada yetkililer, ilaçların kullanılması sayesinde bitkilerin fotosentez hızında artış kaydedilerek daha çok ürün elde edilebileceğine dikkat çektiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.