TMO TEKİRDAĞ BAŞMÜDÜRLÜĞÜ 2024 HUBUBAT ALIM DÖNEMİNE HAZIR

TMO Tekirdağ Başmüdürlüğü Liman Silolarımızda ve bağlı Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı, Silivri Ajans Amirliklerimiz ile Şarköy, Evreşe Tesisli Ekiplerimizde 2024 yılı TMO Hububat Alım Dönemi için hazırlanmış bulunmaktayız.
TMO’ya arpa satmak isteyen üreticilerimiz için randevu sistemi 10.06.2024tarihinde açılmış ve üreticilerimiz arpa randevusu almaya başlanmıştır.Matlı Lisanlı deposunda Arpa alımlarına10.06.2024 tarihinde ve TMO işyerlerimizde Arpa alımlarına 11 Haziran 2024 Salı günü randevulu olarak başlamıştır.
Buğday satmak isteyen üreticilerimiz için randevu sistemi 12 Haziran 2024 Çarşamba günü saat 09:00 itibariyle açılacak ve üreticilerimiz buğday randevusu alabilecektir. Buğday alımlarımıza Lisanslı depolarda 20 Haziran 2024 Perşembe; TMO işyerlerimizde 24 Haziran 2024 Pazartesi günü başlanacaktır.TMO işyerlerimizle birlikte Trakya Evren, Kainat Ergene, Hicaz, KFM ve Hayrabolu TMO-TOBB Lidaş Lisanslı depolarında da randevulu olarak buğday alımlarımızdevam edecektir.

2024 yılı hububat alım fiyatları 06.06.2024 tarihinde açıklanmıştır.

2024 DÖNEMİ TMO HUBUBAT ALIM FİYATLARI
CİNSİ ALIM KODU ALIM FİYATI TL/TON
MAKARNALIK BUĞDAYLAR MAKARNALIK BUĞDAY 1121 10.500
1122 10.000
1123 9.500
DÜŞÜK VASIFLI MAKARNALIK BUĞDAY 1141 8.750
EKMEKLİK BEYAZ/KIRMIZI EKMEKLİK BUĞDAY 1211-1221 9.750
1212-1222 9.250
1213-1223 8.750
DÜŞÜK VASIFLI EKMEKLİK BUĞDAY 1611-1621 8.000
ARPA 2111 7.300
2112 7.250
TMO Tekirdağ Başmüdürlüğü hinterlandı dahilinde,
 Tekirdağ Başmüdürlüğü Silo Tesisleri
• Evren Geçici Alım Merkezi
• İmpazGeçici Alım Merkezi
• KaracakılavuzAlım Merkezi
 Muratlı Ajans Amirliği
• KüçükkepenekliGeçici Alım Merkezi
 Çorlu Ajans Amirliği
• Yenice Geçici Alım Merkezi

 Hayrabolu Ajans Amirliği
• DambaslarGeçici Alım Merkezi
 Silivri Ajans Amirliği
• SemizkumlarGeçici Alım Merkezi
• Çanta KFMGeçici Alım Merkezi
• ÇatalçaGeçici Alım Merkezi
 Malkara Ajans Amirliği
• Malkara Borsası Geçici Alım Merkezi
• Şarköy Tesisli Ekip Şefliği
• Evreşe Tesisli Ekip Şefliği,
olmak üzere 8 sabit işyerimiz, sabit işyerlerimize bağlı10 geçici alım merkezi ve protokol imzalanan 6 lisanslı depo olmak üzere toplam 24alım noktasında faaliyettebulunmak üzere hazırlanmıştır.
TMO ile protokol imzalayan lisanslı depoculuk şirketleri:
• Trakya Evren Lidaş- Süleymanpaşa
• Hicaz Lidaş-Çorlu
• TMO-TOBB Lidaş, Hayrabolu
• KainatLidaş, Ergene
• KFM Lidaş Silivri-İSTANBUL
• MatlıLidaş, Ergene
Randevular, e-Devlet uygulamasından veya https://www.tmo.gov.tr ve https://randevu.tmo.gov.tr web adreslerinden alınabileceği gibi başmüdürlük ve ajans amirliklerinden de alınabilecektir.
Üreticilerin cep telefonlarının doğru girilmesi amacıyla randevu alma aşamasında bir defaya mahsus cep telefonlarına SMS ile onay gönderilecek ve üreticilerin onay kodunu girmesini müteakip üreticilerin cep telefonu olarak kaydedilecektir.
Üreticiler tarafından her randevu alındığında; randevusu ile ilgili detaylı bilgi, referans numarası ve randevu iptal linkinin yer aldığı SMS gönderilecektir. Ayrıca randevu tarihinden bir veya birkaç gün öncesinde üreticilere aynı bilgilerin yer aldığı randevu hatırlatma SMS’i gönderilecektir.
Buğday ve arpa ÇKS kaydı bulunan üreticilerden ürün bazında ÇKS’de kayıtlı üretim miktarı kadar alım yapılacaktır. Üreticilerimizin randevu tonajına uygun miktarda ürün getirmesi önem arz etmektedir.
Eski yıl mahsulü veya ithal ürünler (ELÜS dahil) kesinlikle alınmayacaktır.
Eski yıl mahsulü veya ithal ürünlerin Kurumumuza satışının yapıldığı ya da yapılmaya çalışıldığının tespiti halinde üreticinin, Kurumumuza ürün satışı 2 yıl yasaklanacaktır.
Bakanlığımız tarafından, hububat üretiminin teşvik edilmesi amacıyla 2024 yılında;
ÇKS’ye kayıtlı buğday ve arpa üreticilerine, kayıtlı üretim miktarı kadar tüm kesimlere (TMO veya piyasa aktörlerine) yapılan satışlar için ton başına Buğdayda 1.750 TL, Arpada ise 750 TL’ye kadar fark ödemesi desteği verilecektir.
Ürün bedeli ödemeleri, ürün teslimatına (TMO ve ELÜS) müteakip 45 gün içerisinde üreticilerin banka hesaplarına aktarılacaktır.
Üreticilerimiz lisanslı depolara ürün teslim etmesi halinde; %2 stopaj, %2 SGK prim kesintisi muafiyeti, 25 TL/Ton nakliye desteği (750 TL’ye kadar), araç başına 25 TL analiz desteği, depo kira ücreti desteğinin yanında T.C. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerinden ürün bedelinin %75’ine kadar sıfır (%0) faizli 9 ay vadeli kredi kullanma imkânları bulunmaktadır.
TMO işyerlerine satılan ürünün borsa tescil ücreti TMO tarafından karşılanacaktır.
Damperli araçlardan boşaltma ücreti alınmayacaktır.
Geçici alım merkezlerinde %1 Hizmet Bedeli kesintisi yapılacaktır.
TMO Tekirdağ Başmüdürlüğü ve bağlı Ajans Amirlikleri, 2024 yılı hububat alım kampanyasına hem teknik personel hem de alt yapısıyla, kendisine yönelecek hububatın tamamını almak üzere hazırdır. Çağın gerektirdiği tüm yenilikleri üreticilerimiz menfaatine takip eden Kurumumuz, üreticilerimizin yanında olmaya devam edecektir.
Yeni hasat döneminin üreticilerimiz için bereketli ve bol kazançlı olmasını diliyoruz.

Bihter DEMİRAL
TMO Tekirdağ Başmüdürü

Haber Merkezi: