Vali Soytürk Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni Ziyaret Etti

Vali Soytürk Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni Ziyaret Etti

Recep Soytürk, “Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale” ülküsüyle Çanakkale ruhunu ülkemizin dört bir yanına taşıyan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni ziyaret etti.

Tekirdağ Sahil Dolgu Alanında konuşlu mobil müzeyi öğrencilerle birlikte gezen Vali Soytürk, müzede sergilenen tarihi eserler hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Soytürk, 81 ilimizi dolaşarak Çanakkale ruhunu taşıyan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi’ni tüm vatandaşlarımızın ziyaret etmesi tavsiyesinde bulundu.

Vali Soytürk’e ziyaretleri sırasında Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül, Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan eşlik etti.

Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşlarımızın Çanakkale ruhunu, tıpkı o gündeymiş gibi yaşayabilmelerini sağlamak amacıyla projelendirilen Gezici Müze içerisinde; Çanakkale Savaşı ile ilgili resimlerin, fotoğrafların, çeşitli görsel materyallerin ve videoların izletildiği ekranlar ve Çanakkale Cephesinden günümüze kalan çeşitli savaş objeleri yer almaktadır.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, 26-27-28 Mayıs tarihlerinde 09.00- 16.00 saatlerinde ücretsiz olarak vatandaşlarımızın ziyarete açıktır.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.