SÜLEYMANPAŞA İLKOKULU YIL SONU HALK OYUNLARI SUNUM PROGRAMINA YOĞUN İLGİ OLDU

SÜLEYMANPAŞA İLKOKULU YIL SONU HALK OYUNLARI SUNUM PROGRAMINA YOĞUN İLGİ OLDU

Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu yıl sonu halkoyunları sunum programına yoğun ilgi oldu. Yıl boyunca halkoyunları eğitmeni Fırat Nalcıoğlu tarafından öğretilen oyunlarını sergileyen öğrenciler izleyenlerden büyük alkış aldı.
Tekirdağ Süleymanpaşa Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezinde gerçekleşen gösteriye öğrenci velileri yoğun ilgi gösterdiler.
Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Fatma Gökdağ tarafından sunumu gerçekleşen Halk Oyunları gösterisi izleyenlere keyifli bir akşam yaşattı.

Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu 4/A sınıf öğretmeni Fatma Gökdağ tarafından yapılan konuşmada;
Geçmişten bugüne uzanan çizgi. Tarihe dal olur halk oyunları. Atası sevgidir, anası ezgi, Dostluğa kol olur halk oyunları. Sayın Okul Müdürüm, Sevgili öğretmenlerim. Çok Değerli Konuklarımız, Süleymanpaşa İlkokulu Halk Oyunları Gösterisine hepiniz hoş geldiniz, onur verdiniz.
Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder, eşsiz kahraman Mustafa Kemal ATATÜRK ve Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçenler İle aziz şehitlerimiz anısına sizleri bir dakikalık saygı duruşuna hemen ardından da İstiklal Marşımızı söylemeye davet ediyorum.
Türk halk oyunları, Türk folklorunun en önemli unsurlarındandır. Halk oyunları, Türk insanının düşünce yapısını, ruhsal yapısını, kederde ve kıvançta bir ve beraber olmasını sergiler. Atılan her adım, çalınan her ezgi yüreklerimize dokunur.
Biraz sonra izleyeceğiniz gösterinin altyapısında aşağı yukarı dokuz aylık bir emek var. Okulumuz iyi bir eğitim-öğretimin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinliklere de gereken önemi vermektedir. Çocuklarımızın bu süre içindeki gelişimlerini en iyi gözlemleyenlerden biri deyine öğretmenlerimizdir. Öğrencilerimiz bu çalışmalarla neler kazandılar biliyor musunuz? Özgüven kazandılar, “Ben yapabilirim.” dediler. “Ben bu takımın parçasıyım.” dediler- düşen arkadaşlarını kaldırmayı öğrendiler, kısacası çok emek harcadılar .Bu gecenin gerçekleşmesinde bizlere yol açan, önderlik eden Okul Müdürümüz Sayın Abdurrahman METİNOĞLU’na, öğretmenlerimize, her zaman yanımızda olduğunu gösterip desteklerim hiçbir zaman bizlerden esirgemeyen siz değerli velilerimize ve halk oyunu ve dans öğretmenlerimi Fırat Nalcıoğlu’na sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.dedi

2/A sınıfı öğrencileri Adıyaman yöresi halk oyunların gösterileri
3/A sınıfı öğrencileri Antalya yöresi halk oyunların gösterileri
3/B sınıfı öğrencileri Artvin yöresi halk oyunların gösterileri
4/C sınıfı öğrencileri İzmir yöresi zeybek gösterileri
2/D sınıfı öğrencileri Silifke yöresi halk oyunları gösterileri
2/E sınıfı öğrencileri Tekirdağ Yöresi Halk Oyunları Gösterileri
2/B sınıfı öğrencileri Kafkas yöresi halk oyunları gösterileri
2/C sınıfı öğrencileri Üsküp yöresi halk oyunları gösterileri
4/A sınıfı öğrencilerimizi halay potporilerini sundular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.