SÜLEYMANPAŞA İLKOKULU YİNE BİRİNCİ OLDU

 

Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başında 3. Sınıflar düzeyinde başlatmış olduğu “DERSİMİZ TEKİRDAĞ PROJESİ” kapsamında yapılan bilgi yarışmasında, Süleymanpaşa İlkokulu 3-B sınıfı İlçe birincisi oldu.

Tekirdağ Süleymanpaşa İlkokulu 3-B sınıfı  öğrencileri ve Öğretmenleri Ürküş Akar koordinesinde katıldıkları yarışmada 3. Sınıflarda Süleymanpaşa ilçe birincisi olarak okullarına döndüler.

Okul müdürü Abdurrahman Metinoğlu: Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğünün  2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı başında 3. Sınıflar düzeyinde başlatmış olduğu DERSİMİZ TEKİRDAĞ PROJESİ kapsamında yapılan Bilgi yarışmasında, okulumuz Süleymanpaşa İlçe birincisi olmuştur. 3B sınıfı öğrencilerimizi ve Öğretmenleri Ürküş Akar‘ı  tebrik ederiz. dedi.

Proje kapsamında 7 temadan oluşan Dersimiz Tekirdağ kitabı, ilkokul 3. Sınıf öğrencilerine uygulanmak üzere kullanıldı. Öğrenciler yaşadıkları şehri öğrenirken kitapta yer alan etkinlikleri yaparak bilgilerini pekiştirdiler. Etkinliklerin tamamlanmasının ardından okul, ilçe ve il düzeyinde bilgi yarışması düzenlenerek başarılarına göre sıralanmaktalar.

Proje ile; Tekirdağ genelinde öğrenim gören 3. Sınıf öğrencilerinin yaşadıkları şehri yakından tanıyıp tanıtabilmeleri, yaşadıkları şehre ait tarihi eserleri tanıma ve koruma bilinci geliştirmeleri ve yaşadıkları şehri içselleştirerek aidiyet duygusu geliştirmeleri amaçlanıyor.

Bu bağlamda bilgi yarışması neticesinde başarılı olan öğrencilere yapılacak ödül töreninde çeşitli hediyeler ve ödüller veriliyor.

Öğrenciler proje kapsamında Tekirdağ’ın coğrafi şekilleri, konumu, kıyı şeridi, akar suları, vadileri, iklimi, bitki örtüsü, turizmi, yer alan antik yerler, ekonomik faaliyetler, hayvancılık, tarım, sanayi, madenler, ulaşım ve Tekirdağ’ın sembolleri gibi ana başlıklar yanında daha çok konuda bilgi yarışmasına tabi olarak derece elde ediyorlar.

 

 

 

 

 

 

Haber Merkezi: