SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI VE HEYETİ, TEKİRDAĞ VALİSİ VE TEKİRDAĞ ERGENE KAYMAKAMI’NDAN  POLİFARMA’YA ZİYARET

SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKAN YARDIMCISI VE HEYETİ, TEKİRDAĞ VALİSİ VE TEKİRDAĞ ERGENE KAYMAKAMI’NDAN  POLİFARMA’YA ZİYARET

 

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Oruç Baba İnan ve heyeti, Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk, Tekirdağ Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman, Türkiye’de 38 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan, yüzde 100 yerli sermayeli, İSO 500 listesinde yer alan Türkiye’nin En Büyük Sanayi Kuruluşundan birisi olan ve AR-GE alanında başarıları ile de adından söz ettiren Polifarma’ya gerçekleştirdiği ziyaretinde ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’ destekli projesi hakkında da bilgi aldı.

Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Oruç Baba İnan ve heyeti, Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk, Tekirdağ Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman Polifarma’nın Tekirdağ – Ergene ilçesinde bulunan üretim tesisini ziyaret ederek ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’ destekli, dünyada ilk jenerik olacak şekilde geliştirme süreçlerine devam ettiği yetim ilacın üretimi hakkında bilgi aldı.

Polifarma AR-GE Müdürü Levent Kandemir’in, Polifarma’nın ‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı’ destekli, ülkemizde de son zamanlarda sıklıkla hepimizi üzen haberler ile gündeme gelen ve kalıtsal yolla doğumla birlikte ortaya çıkan nadir bir kas hastalığına yönelik, oligonükleotid teknolojisi ile etkin maddesinin sentezlenmesi ve yanı sıra sentezlenen etkin maddenin ilaca dönüştürülmesi süreci hakkında gerçekleştirdiği sunumun ardından bilgi ve görüş alışverişinde bulunuldu.

Polifarma Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Vildan Kumrulu, ‘‘Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı desteğini aldığımız projemizi saygıdeğer ziyaretçilerimiz ile paylaşmaktan memnuniyet duyduk. Biz, 38 yıl önce bu yola çıkarken ‘‘Önce Hayat’’ dedik ve %100 yerli üretimimiz ile ülkemize hizmet etmek için canla başla çalıştık. Alanının lider markası, global güçlü oyuncusu Polifarma olarak hizmet verdiğimiz ilaç sektöründe ülkemiz ekonomisine yüksek katma değer sağlarken aynı zamanda tüm canlılara şifa dağıtmaktan dolayı gururluyuz. Önceliğimiz her zaman ilaca erişimi kolay hale getirmek, ülkemizi ilaçta ithal değil ihraç eden konuma getirmek. İnsan ve toplum sağlığı için her zaman ilk günkü heyecanımızla ama her gün kendimizi geliştirerek çalışmalarımıza devam edeceğiz’’ diyerek ziyaretlerinden dolayı Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Sn. Oruç Baba İnan ve heyetine, Tekirdağ Valisi Sn. Recep Soytürk, Tekirdağ Ergene Kaymakamı Sn. Kadir Duman’a tüm Polifarma çalışanları adına teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.