TEKİRDAĞ İŞKUR VE TEKİRDAĞ DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE YÜKÜMLÜLERİN İSTİHDAMI SAĞLANDI

TEKİRDAĞ İŞKUR VE TEKİRDAĞ DENETİMLİ SERBESTLİK MÜDÜRLÜĞÜ İŞBİRLİĞİYLE YÜKÜMLÜLERİN İSTİHDAMI SAĞLANDI

 

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü iş birliğiyle, iş arayan yükümlüler ile işveren temsilcileri bir araya geldi.

Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde, Tekirdağ İŞKUR İl Müdürü Yaşar Esen ile Denetimli Serbestlik Müdürü Ahmet Güneyli’nin de katıldığı toplu iş görüşmesinde, iş arayan yükümlüler ile işveren yetkilileri bir araya gelerek potansiyel iş imkânlarını değerlendirdi.

Toplu iş görüşmesinin başlangıcında, öncelikle iş ve meslek danışmanları tarafından yükümlülerin İŞKUR kayıtları yapılarak, genel bilgi verildi. Ardından işveren temsilcileri, yükümlüler ile bire bir görüşme yaptı. Görüşmeler sonucunda, işveren temsilcileri 10 yükümlüyü istihdam etmeye uygun buldu. İstihdam edilen yükümlüler memnuniyetliklerini ifade ederek, istihdam edilmelerinin kendileri için önemini belirttiler.

Ayrıca, işverenler ile yükümlülerin görüşmesi; istihdam sağlamanın yanı sıra karşılıklı işbirliği ve görüş alışverişi imkânını yarattı.

Tekirdağ Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yaşar Esen görüşmede; “Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile işveren temsilcilerinin işbirliğinde birlikte düzenlediğimiz toplu iş görüşmesi neticesinde, 10 yükümlü vatandaşımızın istihdamı sağlandı. Yükümlülerin tekrar suç işlemelerine engel olabilmek ve topluma kazandırılabilmeleri için kendi geçimlerini sağlamalarının önemi büyüktür. Yükümlülerin meslek edinmeleri, istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarının sağlanması, topluma kazandırılmalarının en önemli unsurlarındandır. İstihdam edilen yükümlünün tekrar suç işlemesi önlenecek, kendisine, ailesine, topluma maddi manevi faydalı olacaktır.” dedi.

İŞKUR İl Müdürü Esen, Tekirdağ İŞKUR ile Tekirdağ Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve işverenlerin işbirliğinde toplu iş görüşmeleriyle ve çeşitli toplantılarla, diğer yükümlülerin de işe yerleştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.