İçeriğe geç
SON DAKİKA
Öğretmen Mithat Can Özcan Hayatını Kaybetti24 Derslikli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Alanı Ziyareti24 Derslikli Gündoğdu İlkokulu / Ortaokulu İnşaat Alanı ZiyaretiSüleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Askeralma Bölge Başkanı Albay Tezcan TAŞKIRAN’ı ziyaret etti.Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan YÜCEER’i ziyaret etti.Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Tekirdağ Bölge Liman Başkanlığını ziyaret ederek Liman Başkanı İrfan KIZILTAŞ…Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet YAPICI ile Bölge Müdür Yardımcısı…Ergene’de Gıda Güvenliği Eğitimi DüzenlendiÖğretmen Mithat Can Özcan Hayatını Kaybetti24 Derslikli Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İnşaat Alanı Ziyareti24 Derslikli Gündoğdu İlkokulu / Ortaokulu İnşaat Alanı ZiyaretiSüleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Askeralma Bölge Başkanı Albay Tezcan TAŞKIRAN’ı ziyaret etti.Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan YÜCEER’i ziyaret etti.Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Tekirdağ Bölge Liman Başkanlığını ziyaret ederek Liman Başkanı İrfan KIZILTAŞ…Süleymanpaşa Kaymakamı Mahmut Nedim TUNÇER, Batı Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet YAPICI ile Bölge Müdür Yardımcısı…Ergene’de Gıda Güvenliği Eğitimi Düzenlendi
SON DAKİKA

TEMALI OLMAK !…….

16/05/2024 Haber Merkezi 3 dk
IMG-20240515-WA0117

 

TEMA vakfı Tekirdağ İl Temsilciliği tarafından  15.05.2024 Çarşamba günü TMMOB salonun da  TEMA lı olmak Eğitimi düzenlendi. TEMA Vakfının  Eğitim,  Savunuculuk,  Ağaçlandırma, Kırsal Kalkınma, Örgütlenme ve Gönüllülük  adına yaptığı çalışma, etkinlik  ve projelerinin tanıtıldığı Eğitim de daha çok  gönüle dokunmak, ekibi büyütmek  ve  vakfın tanıtımı hedeflendi.

   TEMA Vakfı Tekirdağ İl Temsilcisi Filiz ÖzkaynakDikdönek Dünya’da ve Türkiye’de öne çıkan  çevre sorunlarına, başta toprak olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için faaliyetlerini sürdüren TEMA Vakfı bildiğiniz gibi;   erozyonun önlenmesi ve  orman, çayır, mera ve tarım alanlarının  su ve bitki gen kaynaklarının korunması  insan kaynaklı iklim değişikliği konularında,  belli bir devlet politikasının oluşturulması ve kamuoyunun bilinçlendirilmesi için çalışmaktadır.

İlk başlığımız erozyon sorunu olacak. 2019 yılı verilerine göre ülkemizde yılda 642 milyon ton toprak erozyona uğramaktadır. Erozyona uğrayan toprağın yaklaşık %92’si tarım ve mera alanlarında meydana gelmektedir. 

Ülke topraklarımızın yaklaşık ¾’ü çölleşme açısından orta ve yüksek hassasiyet grubunda yer almaktadır. Bu oran tarım topraklarımızda %91, meralarımızda ise %87’dir.

Küresel orman varlığı 1990 yılından 2020 yılına gelindiğinde 30 yılda yaklaşık 177 milyon hektar (Türkiye yüzölçümünün yaklaşık 2,3 katı kadar) azalarak 4,06 milyar hektara gerilemiştir. 

Bugün gelinen noktada iklim değişikliği, değişiklikte yaşanan hız ve bu değişikliğe karşı alınması gereken önlemlerin ivediliği sebebiyle iklim krizi olarak tanımlanıyor. İklim krizi konusunda uluslararası süreçleri yakından takip ediyor, bu süreçleri etkileme konusunda diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Bu doğrultuda, TEMA Vakfı olarak iklim krizi konusunda politikalar geliştiriyor, bunları karar vericiler başta olmak üzere kamuoyuyla paylaşıyoruz. 

İklim konusunda toplumun her kesimini kapsayacak kapasite arttırma ve farkındalık projeleri gerçekleştiriyoruz.

Bu çerçevede 2019 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile iklim değişikliği konusunda eğitim ve farkındalık projeleri yürütüyoruz.

Gıda ve su yoksunluğu ile biyolojik çeşitliliğin tehlikesi üzerine  istatiksel verileri paylaşan   Tekirdağ İl Temsilcisi Filiz ÖzkaynakDikdönek;  TEMA Vakfı’nın ufku, sürdürülebilir yaşam ilkesiyle başta topraklarımız olmak üzere tüm doğal varlıkların korunması için bilim temelli çalışan, topraktan gelen toplumsal barışa inanan, halkla bütünleşen, ülkenin ve dünyanın geleceğinde söz sahibi olan, gönüllü, bilinçli, öncü ve uluslararası bir Sivil Toplum Kuruluşu olmaktır. Kurucularımız Hayrettin Karaca ve Nihat Gökyiğit’i saygıyla anıyor  İl ekibimizden   Cihan Çolakkol,  Hürriyet mahalle sorumlumuz  Kader Şengül’e Genç Tema Başkanı Senanur  Bayrak’a  gönüllü Öğretmenlerimiz ve tüm katılımcılara, bizi misafir eden  TMMOB’  ne Teşekkür ediyorum dedi.