“Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2024” Adlı Karma Harita Sergisi Gerçekleşti
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından gerçekleştirilen ‘Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2024′ isimli harita sergisi yoğun katılım ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanında gerçekleştirildi.
Sergiye Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, çeşitli branşlardan akademisyenler ile üniversitemiz öğrencileri katıldı.
Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Emre ÖZŞAHİN, “’Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2024’ adlı karma harita sergimize hoş geldiniz. Bu sergi ilk olarak 2021 yılında yaptığımız serginin 2024 yılı versiyonudur. Böylece sergimiz geleneksel bir karakter kazanmıştır. Bu sergide farklı dersler kapsamında öğrencilerimiz tarafından hazırlanmış çeşitli tematik haritalar yer almaktadır. Sergimizin bu seneki teması ‘6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen İllerin Deprem Özellikleri’dir. Bunun yanında Tekirdağ şehrinin topografya, jeoloji, jeomorfoloji ve uygulamalı jeomorfoloji haritaları ile Trakya Yarımadasındaki akarsulara ait hidrografya haritaları ve çeşitli türden Türkiye haritaları da sergilenmiştir. Geçmiş sergiden farklı olarak bu sergide hem elle çizim (Geleneksel Yöntem) hem de CBS destekli (Modern Yöntem) haritalar sunulmuştur. Serginin hazırlanmasında bütün emek öğrencilerimize aittir. Hepsini yürekten kutluyorum. Serginin düzenlenmesi konusunda her türlü destekleri için Sayın Rektörlük ve Dekanlık makamlarına da teşekkür ederim. Sergimizin vatana millete hayırlı olmasını diliyorum. Katılımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederiz.” dedi.
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, “Coğrafya bölümü tarafından düzenlenen ‘Mekânın Görsel Dili: Haritalar 2024’ adlı sergi geleneksel bir hal almıştır. Serginin özellikle bu seneki temasının ‘6 Şubat Kahramanmaraş Depremlerinden Etkilenen İller’ olması ayrıca çok önemlidir. Bilindiği gibi haritalar çok önemli bir malzemedir. Bir yerin mekânının neresi olduğu, o yerde geçmişte yaşanmışlıkların neler olduğunu görebilmemiz açısından ve mekânı algılayabilmemiz açısından haritalar çok önemlidir. Ben bu serginin hem öğrencilerimize hem de şehirdeki halkımıza hayırlı olmasını diliyorum. Serginin hazırlanmasında katkılarından dolayı tüm Coğrafya Bölümü ekibine teşekkür ederim.” dedi.
Program serginin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.