Tekirdağ Doğa Koleji, ekoloji ve yapay zeka ile ilgili tanıtım yaptı
Tekirdağ Doğa Koleji Yönetimi 2024 yılında uygulayacağı Ekoloji ve Yenilikçi Eğitimde Yapay Zeka Dokunuşu dersini gazetecilere verdiği kahvaltılı basın toplantısı ile tanıttı.
Tekirdağ Doğa Koleji Yönetimi Kampüs Müdürü Irmak EREN öncülüğünde okul kampüsünde 13-14 Ocak’ta gerçekleştireceği bursluluk sınavı, pilot okul olma projeleri, en farklı konsept derslerinden olan ekoloji dersi ve Yenilikçi Eğitimde Yapay Zeka Dokunuşu dersini tanıttı.
Ekoloji dersi hakkında bilgiler veren Ekoloji öğretmeni Gizem Yağmur Atmaca Tekirdağ Doğa Kolejinin Türkiye’de örnek bir okul olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti;” Doğa Koleji aynı zamanda fark yaratan branş dersleri ve de sahip olduğu eşsiz bahçe alanı kullanım imkanlarıyla ülke çapında diğer okullardan ayırt edilerek pilot okul olma projesinde kararlılıkla ilerliyor.
Hali hazırda devam etmekte olan diğer özel okullarda olmayan ekoloji dersiyle ön plana çıkmaktadır. Bu dersin amacı; öğrencilerin ortaokuldan itibaren alacakları Fen, Coğrafya ve de lisede alacakları Biyoloji derslerinin temelini oluşturmakla birlikte anaokulu ve ilkokul öğrencilerinin henüz bugünden bilime ısınmalarını sağlamaktır.
Dersin içeriğinde; öğrenciler okulun tarlasında kendi elleriyle ekim-bakım ve hasat uygulamaları gibi zirai faaliyetleri gerçekleştirmekte, yaklaşık 200 adet kanatlıya ev sahipliği yapan tavukçuluk ünitesi sayesinde öğrenciler okulun kahvaltılarında organik yumurtalarını tüketebilmekte, okul sahip olduğu atlar sayesinde öğrencilerine at yetiştiriciliği ve binicilik eğitimi verilebilmektedir. Aynı zamanda diğer eğitim kurumları arasında bir ilk başlatılarak Topraksız Tarım (Hidroponik Sistem) sınıfı kurulmuş ve öğrenciler aktif olarak kendi bitkilerini yetiştirebilmektedir.
Öğrenciler, dönemin başından beri geri dönüşüm ve sürdürebilirlik teması üzerinde kendi kompost gübrelerini üretilmiş, ayrıca bu kompostu besi yeri olarak değerlendirerek solucan gübrelerini üretmektedirler. Bunların yanı sıra Ekoloji dersi kapsamında öğrenciler derslerin yorgunluğunu okulun bahçesinde Ekoterapi etkinliğiyle atmaktadırlar. Ekoterapi doğa terapisi, yeşil terapi veya toprak merkezli terapi olarak bilinen uygulamalar bütününe verilen addır. “
“Yenilikçi Bir Eğitim Anlayışı”
Rehberlik öğretmeni Burak Yaşar vurgu yaparak sözlerini şöyle sürdürdü;” Tekirdağ Doğa Koleji teknoloji alanında da yenilikçi bir yaklaşım sergiliyor. Yenilikçi Eğitimde Yapay Zeka Dokunuşu” başlığı altında öğrenci ve velilerine yönelik benzersiz bir eğitim deneyimi sunuyor. Okul, içerik zenginliği ve etkileşimli öğrenmeyi bir araya getirerek, yapay zeka destekli video içeriklerini başarıyla kullanıyor. Eğitimde teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanarak öğrenci-veli etkileşimini güçlendirmek ve bu deneyimi sosyal medya üzerinden genişletmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Okul, yenilikçi eğitim anlayışını daha geniş kitlelere taşıma konusundaki kararlılığını sürdürüyor.”