Dolar 38,8332
Euro 44,1107
Altın 4.136,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 24°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
24°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 26°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Bitki Islahında Genetik Kaynaklar ve Moleküler Yöntemlerin Kullanımı Çalıştayı Tekirdağ NKÜ’de Yapıldı

Bitki Islahında Genetik Kaynaklar ve Moleküler Yöntemlerin Kullanımı Çalıştayı Tekirdağ NKÜ’de Yapıldı
26/09/2023 19:43

22 Eylül 2023 Cuma günü saat:14.00’ da Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Trakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Trakya Kalkınma Ajansı ve Trakya Tohumcular Derneği tarafından düzenlenen ‘’Bitki Islahında Genetik Kaynaklar ve Moleküler Yöntemlerin Kullanımı’’ çalıştayı Ziraat Fakültesi A Blok Konferans salonunda, Tarla Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin TUNA moderatörlüğünde gerçekleştirildi.
Çalıştayın açılış konuşmasında Trakya Tohumcular Derneği Başkanı İbrahim TORUK, tohumculuğun bölgedeki gelişiminden kısaca bahsederek yerli tohumun önemini ve kurumların ortak çalışma yapmasının gerekliliğini vurguladı. Daha sonra Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut ŞAHİN bölgede tohumculuk ve tarım için Kalkınma Ajansı olarak destek verdiklerini; Kalkınma Ajansı, Trakya Tohumcular Derneği veTrakya Tohumculuk Vadisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin güçlerini birleştirerek yaptıkları çalışmalar sonucunda Trakya Tohum A.Ş.’nin oluşturulduğunu ve bölgeye Milli çeşitler yaygınlaştırılmasına katkı sağladıklarını açıkladı.
Davetli konuşmacı Şenay BOYRAZ TOPALOĞLU, Bitki Genetik Kaynakları ve Genetik Çeşitliliğin önemi konusunda ve Prof. Dr. Ahmet Latif TEK, Sitogenetiğin Bitki Islahında Kullanımı konusunda bilgiler verdi.
Prof. Dr. Hakan ÖZKAN, Bitki Islahında Moleküler Yöntemleri anlatarak Tekfen Tohumculuk Örneğini paylaştı, Kansas State Üniversitesinden Prof. Dr. Bikram GILL ise bitki genetik kaynakları ve endüstriye katkıları konusunda bilgiler verdi.
Konuşmacılara günün anısına Karacakılavuz dokumasının takdim edildiği program, Trakya Türk TV’den de canlı olarak yayınlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Haber