Dolar 38,8520
Euro 43,3708
Altın 3.997,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 20°C
Az Bulutlu
Tekirdağ
20°C
Az Bulutlu
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 22°C
Çar 23°C

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten YONTAR: Proje Okulların Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı…

CHP Tekirdağ Milletvekili Nurten YONTAR: Proje Okulların Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı…
29/06/2023 18:54

 

 

-Torpil kol geziyor…

 

CHP Tekirdağ Milletvekili, TBMM Milli Eğitim,Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, yandaşları koruma adınayönetmelikte değişiklik yapıldığını söyledi.

 

Dünyayımlanan Resmi Gazete ile Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program Ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atama Ve Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını belirten CHP’li Vekil, “İki maddelik değişiklik ile yandaşlar koruma altına alındı. Birincisi Proje Okullarındaki yönetici ve öğretmenlerin bu okullardaki görev sürelerinin hesaplanmasında baz alınan 6/7/2018 tarihi, 6/7/2020 olarak değiştirildi. Bu değişiklik ile Proje Okullarında çalışan yandaş öğretmenlerin görev süreleri 2 yıl daha uzatıldı” dedi.

 

Diğer bir değişikliğin ise Proje Okullarında görev süresi dolan müdürlerin, müdür başyardımcılarının ve müdür yardımcılarının görev sürelerinin bir yıl daha uzatılması olduğunu söyleyen YONTAR, “Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yandaş Eğitim Bir Sen’e diyet borcunun bir kısmını ödemiş oldu. Bütün atamaları Bakan’a bağlı olan, torpilin kol gezdiği Proje Okulu garabetini 2014 yılında ortaya atan dönemin müsteşarı şimdinin Milli Eğitim Bakanı kendine çok yakışacak bir hamle yapmış oldu. Öğretmenlerin haklarını yemeye devam edeceğini bu değişiklik ile beyan etmiş oldu” dedi.

 

Proje okullarda görev yapan yöneticilerin İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi ile doğrudan Bakanlık tarafından atandığından bahseden CHP’li Vekil, “Söz konusu atama şekli liyakat usullerine uygun değildir. Proje okulları tekrardan gözden geçirilmeli ve sınav yapılarak atama olmalıdır. Neredeyse her fırsatta öğretmenler odası sohbetlerinden dem vuran Milli Eğitim Bakanı bir dahaki öğretmenler odası ziyaretinde hakkını yediği öğretmenlerin yüzüne nasıl bakacaktır. 25 yıllık öğretmen 14.200 lira maaşla geçinmeye çalışırken, öğretmenlerin maddi sorunlarını dile getirmeyip yandaşlar için kurulmuş olan torpil çarkını neden işletmeye devam ediyorsunuz, sorusuna umarım ilk öğretmenler odası sohbetinde cevap verir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Haber