Dolar 38,7774
Euro 43,5838
Altın 3.938,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Tekirdağ 19°C
Parçalı Bulutlu
Tekirdağ
19°C
Parçalı Bulutlu
Cum 18°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Vali Vekili Kaan Peker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı

Vali Vekili Kaan Peker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Mesajı
20/04/2023 17:42

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde yokluklar ve güçlükler içinde Milli Mücadele’yi yönetmiş Yüce Türk Milleti’ni zaferlere taşımış ve Gazi Meclis olmuştur.
103 yıl önce ortaya çıkan bu irade, vatan topraklarını işgalden kurtararak, sonsuza kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.
“Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir.” şiarıyla kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi; ezelden beri hür ve onurlu yaşamayı kendine ilke edinen Milletimizin egemenliğinin, birlik ve beraberliğinin timsali, müreffeh yarınlarımızın teminatı olmuştur.
Sevgili çocuklar, ne mutlu ki sizlere milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Sizler, bizim aydınlık yarınlarımızın güvencesi ve egemenliğimizin teminatısınız. Şehitlerimizin kanlarıyla ıslanan bu cennet vatanın gelecek sahipleri sizlersiniz. Bundan sonra görev ve sorumluluk sizlerindir. En önemli göreviniz milli ve manevi değerlerimizi, inancımızı, milli birlik ve beraberliğimizi korumak, savunmak, yaşamak ve yaşatmaktır.
Bu vesileyle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Meclis Başkanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, Milli Mücadele kahramanlarını, aziz Şehit ve Gazilerimizi, rahmet ve şükranla anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Haber