NKÜ’de Afet ve Acil Durum Komisyonu Toplantısı Yapıldı
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Afet ve Acil Durum Komisyonu, Üniversite bünyesinde bulunan tüm binaların depreme karşı ön çalışmasının yapılması ileAfet ve Acil Durum Komisyonuna bağlı alt çalışma komisyonu olarak oluşturulan Acil Durum Komisyonu ve çalışma gruplarının planlamaları ve birimlerde oluşturulan Acil Durum Ekiplerine eğitim konularının görüşüldüğü bir çevrim içi toplantı gerçekleştirdi.
Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN Başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Rektör ŞAHİN, “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın her birine ayrı ayrı Cenabı Allah’tan Rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Kurtarılan yaralılarımıza Yüce Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum. Rabbim bu büyük felaketin tekrarını yaşatmasın” şeklinde konuştu.
Üniversite Yönetiminin geçtiğimiz haftalarda aldığı karara göre Çorlu Mühendislik Fakültesinin öncülüğünde Üniversiteye ait 44 ayrı bina ve yaklaşık 360 bin m2 alan depreme karşı en kısa sürede ve en hızlı şekilde ön incelemeden geçirilecek. Ön incelemeler sonrası dayanıksız olduğu tespit edilen binaların akredite olmuş profesyonel bir firma tarafından 2018 Yönetmeliğine göre asıl testlerinin yapılması sağlanacak ve bu testler sonucunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın boşaltma kararı vermesi durumunda ise bu karar tereddütsüz hayata geçirilecek.
Toplantının ilk kısmında bu hususta gerçekleştirilen görüşmelerde Afet ve Acil Durum Komisyonu üyeleri de hemfikir olduklarını belirtiler. Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülsüm ÖZKAN, “İnsan sağlığı önceliklidir. Gereken tedbirler elbette alınacaktır” dedi. Genel Sekreter Yardımcısı Adnan ARABUL ise birkaç binanın ön incelemesinin şimdiden tamamlandığını belirtti.
Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan TECER, Üniversite personeli ve öğrencilerin can güvenliğini her şeyin üstünde tutan bu karar dolayısıyla Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN ve Üniversite yönetimine teşekkürlerini iletti ve “Bu çok doğru bir yaklaşım. Ön incelemeleri gerçekleştirecek fakültemizin içerisinde bulunduğu teknik ekip olarak bu sayede içimizşu anda çok rahat” dedi.Afet ve Acil Durum Komisyonunun diğer üyeleri de aynı düşüncede olduklarını ilettiler.
Toplantının ikinci kısmında ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayşe Handan DÖKMECİtoplantının diğer gündem maddesi olan ‘Afet ve Acil Durum Komisyonuna bağlı alt çalışma komisyonu olarak oluşturulan Acil Durum Komisyonu ve çalışma gruplarının planlamaları ve birimlerde oluşturulan Acil Durum Ekiplerine eğitim verilmesi’ konusundabilgi verdi.
Ardından, görevli olarak deprem bölgesinde iki haftadır bulunan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ, bölgeyle ve depreme dair gördükleriyle ilgili izlenimlerini aktardı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra oluşturulan Afet ve Acil Durum Komisyonunun ana amaçları arasında ülkemizde, bölgemizde veya şehrimizdeolması muhtemel felaketlere müdahalede neler yapılması gerektiğini planlamak, bu anlamda birtakım çalışma grupları ve komisyonlar oluşturmak ve bunların işlerliğini sağlamak yer alıyor.